Számos vállalatnál találkozunk azzal a szituációval, hogy vagyonvédelmi beszállítóval rendelkeznek, de belső kontrollt jelentő biztonsági vezetővel nem. Jellemzően a különböző szakterületekhez kapcsolódó beszállítókat az adott terület szakértője, felelős vezetője felügyeli (pl. a műszaki beszállítókat a műszaki vezető, a logisztikai beszállítókat a logisztikai vezető, stb.) és kontrollálja annak tevékenységét. Amennyiben a vagyonvédelmi beszállítót nem felügyeli biztonsági szakember a megbízói oldalról, az igen komoly többletköltséget és minőségbeli alulteljesítést eredményezhet. Egy biztonsági vezető pozíció fenntartása jelentős költségterhet képvisel, melyet multinacionális cégek kivételével igen kevés vállalat hajlandó beépíteni a költségvetésébe.

Egy vagyonvédelmi jelentés tűnhet átfogónak és terjedelmesnek, de mit sem ér, ha nem szakavatott szem olvassa mindazt. Egy más területen specialista (HR, beszerzés, stb.) munkatárs hiába kapja meg feladatul a vagyonvédelmi szolgáltatóval való kapcsolattartást, hozzáértés és szakértelem hiányában nem sokat tud tenni az adott kérdéskörben, továbbá nem látja át az esetleges hiányosságokat, szabálytalanságokat.

Erre a problémára nyújt megoldást a „Flott Expert” az alábbiak szerint:

Átalánydíjas szerződés keretében vállaljuk a „biztonsági vezető” szerepét töredék költségvonzattal, egy ténylegesen fenntartott biztonsági szakértői pozícióhoz viszonyítva. A biztonsági beszállító nekünk jelent, nekünk küldi meg a havi biztonsági jelentéseket és az általunk adott instrukciók alapján látja el a tevékenységét.